Palsgaard

Palsgaards historie

Herregården Palsgaard og det gamle Palsgaard Slot, med historie helt tilbage til 1200 tallet, har fra 1908 til i dag lagt rammer til en af dansk erhvervslivs mest spændende virksomhedshistorier i nyere tid.
Einar Viggo Schou købte godset mens han stadig var direktør og medejer i Otto Mønsteds engelske margarinefabrik og samtidig med at han drev godset, begyndte han at eksperimentere med emulgatorer i herregårdens avlsbygninger. I 1919, efter at han fik patent på en emulgator til levnedsmidler, grundlagdes industrivirksomheden Palsgaard.
På Palsgaard udvikledes industriproduktionen samtidig med, at godset blev drevet som et moderne landbrug. De to generationer Schou opbyggede en omfattende og succesrig virksomhed. Siden 1957 har Gods og virksomhed været ejet af Schou-Fondet der blev etableret af sønnen Herbert Schou og hans hustru Gudrun.

Med emulgatorer kan man meget forenklet sagt blande olie og vand. En proces, som udnyttes både i fødevareindustrien og i andre brancher, bl.a. ved fremstilling af kosmetik og nu også i plastic industrien.
I begyndelsen af 1900-tallet gik industrialiseringen af fødevareproduktionen hånd i hånd med udviklingen af tilsætningsstoffer, som kunne forlænge færdigvarernes holdbarhed og give dem den rette farve og konsistens. Palsgaard A/S er en højt specialiseret fødevareingrediensvirksomhed, som producerer emulgatorer og stabilisatorer, baseret på naturlige råvarer til blandt andet is, chokolade, bageri og mejeri. 98 procent af virksomhedens produktion afsættes uden for Danmark i mere end 100 lande gennem datterselskaber, agenter og distributører.
Palsgaard A/S repræsenterer en nicheproduktion inden for den danske fødevareindustri. Palsgaard er samtidig en af Juelsminde Halvøens største virksomheder.

Palsgaard Gods har en mere end 100-årig tradition for at engagere sig i det lokalsamfund, virksomheden er en del af. Gennem tiden har Palsgaard og Schou Fondet ydet bidrag til lokalsamfundet i form af faciliteter til glæde for områdets beboere, og herunder etableringen af Palsgaard Golf A/S, som blev anlagt i begyndelsen af 1970’erne og som dannede grundlag for etableringen af Horsens Golf Klub og senere den nuværende Juelsminde Golfklub.
I dag er Palsgaard A/S – udover at være ejer af bane og klubhus – sponsor og aktiv i den fortsatte udvikling af Juelsminde Golfklub og de der til hørende skønne omgivelser.

Når du bevæger dig rundt på banen vil du blandt andet kunne se en mindesten ved Hul 2’s teested og når du kommer hen på hul 2’s green kan du ane Palsgaards fabrikker og gods når du kigger lidt mod nord/øst på hul 2’s green

Er du nysgerrig på mere flot natur så kan vi anbefale at du kører til Palsgaard Gods og går en tur i den flotte park hvor forskellige blomster samt seværdige skulpturer pryder park og skov.

Har du lyst til at vide mere om hvilken virksomhed Palsgaard så besøg dem her: www.palsgaardgods.dk

Scroll to top